Олександр Мухар - наш клієнт і співзасновник Udomi, компанії з виробництва кухонних меблів і меблів для дому на замовлення. Олександр розповів нам про сучасні тенденції у виробництві меблів і про те, як карантин вплинув на розвиток бізнесу. 

Олександр Мухар

За освітою я столяр-верстатник, спеціалізувався на деревообробці. Пізніше вивчав менеджмент і адміністрування. З майбутніми колегами Ярославом Розумним і Євгеном Слуценком, співзасновниками Udomi, ми співпрацювали під час роботи над різними проєктами і, накопичивши понад 10 років досвіду, у 2013 році вирішили створити свою компанію.

Udomi

Спочатку це було невелике орендоване приміщення, де ми брали невеликі приватні замовлення. За 2 роки кропіткої роботи кількість замовлень збільшилася, в результаті ми змогли значно розширити штат співробітників. Наступним важливим етапом стало співробітництво з дизайнерами. Потім розробили брендбук і неймінг. Переломним моментом у розвитку компанії було відкриття шоуруму в Києві.

Udomi

Ми любимо те, що ми робимо, тому що виробництво меблів на замовлення - не масове шаблонне виробництво, а універсальне (і головне - ексклюзивне) рішення, яке підходить для будь-якого приміщення. Наприклад, для смарт-квартир, коли важливо задіяти кожен вільний сантиметр площі; або для приміщень з нестандартною ламаною стелею. Головна перевага меблів на замовлення - це 100% реалізація мрії. Клієнт отримує ту форму, розміри і кольори, що хотів.

Udomi

 

ЗАМОВЛЯЮЧИ МЕБЛІ ЗА ІНДИВІДУАЛЬНИМ ПРОЄКТОМ, КЛІЄНТ ОТРИМУЄ ДЕТАЛЬНІ ЕСКІЗИ І ВІЗУАЛІЗАЦІЇ 

 Добре, коли клієнт знає, чого хоче. Але навіть якщо він не має чіткого бачення, ми проводимо консультацію, обговорюємо бажані стилі, кольори і основні завдання, які стоять перед меблями. Далі процес іде за чітко визначеним планом:

- Виїзд на об'єкт. Важливо оцінити масштаби роботи ще на етапі ремонту і надалі уникнути таких помилок, як неправильно підведені комунікації по сантехніці і електриці. 

- Підготовка ескізів. На ескізі клієнт може побачити, який вигляд меблі матимуть у приміщення. Це головний аргумент на користь меблів на замовлення: на ескізі клієнт бачить, де будуть встановлені мийка і витяжка, якої ширини буде прохід і так далі. Все це можна зробити і в онлайн форматі, якщо клієнт надішле нам фото з розміткою приміщення. 

- Прорахунок. Після затвердження проєкту ми робимо фінальний прорахунок і надсилаємо клієнту 2-3 варіанти, щоб він вибрав той, який більше підходить йому по бюджету. 

Udomi

 

НАМ ВАЖЛИВО, ЩОБ КЛІЄНТ ЗАЛИШИВСЯ ЗАДОВОЛЕНИЙ 

Найважливіше у виробництві меблів - це якість. Але важливим (якщо не другим за важливістю після якості) є терміни. Проблема багатьох вітчизняних виробників у недотриманні термінів виробництва, від чого страждає репутація і безпосередньо бізнес. Ми пишаємося тим, що завжди виконуємо домовленості щодо термінів виробництва і монтажу. Нам важливо, щоб клієнт залишився задоволеним.

Udomi

 

ЧАСИ ЗМІНЮЮТЬСЯ, ЗМІНЮЮТЬСЯ Й УПОДОБАННЯ 

Основною тенденцією у виробництві меблів я б назвав прагнення до практичності, щоб меблі прослужили не менше 10 років, а краще більше. Можна виділити ще деякі цікаві віяння. 

Дизайн став лаконічним. Просто і практично - загальносвітова тенденція в дизайні, тому дедалі більше клієнтів відмовляються від вигадливих стилів і витіюватих декорів.  

Udomi

Натуральність і природна краса в тренді. Якщо раніше кухонні стільниці виготовлялися переважно з кварцу і керамограніта, то тепер ми пропонуємо і натуральні камені (граніт, мармур і т.д.).

Udomi

У догляді вони більш вибагливі, але їхня екологічність і природна краса - вагомий аргумент за.

Udomi

Робоча зона вийшла на перший план. Люди більше уваги стали приділяти робочій зоні в житловому просторі. Багато хто облаштовує міні-кабінет на балконі - утеплює підлогу і робить необхідну освітленість. Також популярне рішення - зонування спальні, коли під робочу зону відводиться невеличкий куточок. 

Udomi

Освітлення стало доповненням до меблів. Якщо раніше підсвітка застосовувалася переважно для кухонних меблів, то зараз ми можемо використовувати його для будь-яких меблів, створюючи кілька сценаріїв освітлення. Крім того, технології не стоять на місці, і регулювати і змінювати підсвітку можна за допомогою смартфона.

Udomi

 

У РЕЖИМІ КАРАНТИНУ МИ ПРОДОВЖУЄМО РОЗВИВАТИСЯ

Перші півтора місяці після введення карантину кількість замовлень зменшилася, але потім люди, звикнувши до нового ритму життя, відновили ремонти. У нас почався приріст замовлень, і 2020 рік став несподівано позитивним для бізнесу. Зараз ми працюємо в звичному режимі, модернізуючи і покращуючи виробничі потужності, щоб позитивно виділятися на фоні колег-меблевиків.  

Udomi

Сьогодні компанія Udomi - це бренд з офіційно зареєстрованою торговельною маркою, що для нас дуже важливо. Ми дотримуємося світових стандартів сертифікації та юридичних зобов'язань перед клієнтами.