Згідно останніх новин, Дональду Трампу не вдалося виграти суд у Китаї, яке стосувалося відкриття власної торгової марки під звучною назвою Trump. Судові розгляди тривали досить довго, були найняті авторитетні адвокати, але все ж удача відвернулася від заявника.

Вищий народний суд в Пекіні виніс рішення про відхилення претензій Трампа. В результаті компанія Liaoning, з якої і судився президент, отримала право продовжити діяльність під своєю торговою маркою.

Трамп втратив марку в Китаї

Компанія Liaoning займається будівництвом і не має зв'язку з бізнесом Дональда Трампа. Незважаючи на це, рішення на користь цієї компанії все ж було прийнято. В результаті новоспеченому президенту доведеться не тільки змиритися з тим, що під ім'ям Trump буде функціонувати інша компанія, а й покрити витрати на судові дії. Крім цього він зобов'язаний виплатити 200 юанів.

Все ж Трамп не здається і намагається оскаржити право на реєстрацію цієї торговельної марки іншою компанією ще з 2015 року. Однак, представники китайського патентного бюро ніби спеціально блокують вихід Трампа на ринок цієї країни. Свої дії вони аргументують відразу декількома причинами.

Відомство, яке відповідає за товарні знаки в сфері промисловості і торгівлі Китаю, зробило заяву щодо незареєстрованого позначення Трампа. У ньому було сказано, що його ТМ не вдалося зареєструвати в 2006 році, так як в той час на бренд Trump вже була подана заявка від компанії Liaoning. Китайська влада вважає, що Liaoning стиснула заявку першої. Деякі експерти вважають цю заяву сумнівні, так як справа була ще в 2006, а відомості в архіві суду опубліковані зовсім недавно.

Трамп втратив торгову марку

Дональд Трамп не залишає спроб вийти на китайський ринок. Він уже встиг запропонувати кілька різних варіацій для торгової марки, щоб вона все ж змогла бути зареєстрована. Наприклад, це Trump Tower для мережі готелів і закладів громадського харчування, Trump Estates для компанії з управління нерухомістю, Trump Home для меблевого виробництва. Незважаючи на всі старання, жодне із запропонованих позначень так і не пройшло реєстрацію. Зате бізнесмени з Китаю успішно скористалися ідеями відбулися компаній.

Наприклад, корпорація Shenzhen Trump Industrial виробляє сантехніку та унітази під маркою Trump. Сама компанія пояснює свої дії тим, що заснована була ще в 2002 році, а в 2004 відбулася офіційна реєстрація торгової марки TRMP.

Через чотири дні після офіційної перемоги Трампа на виборах в США, його чекав сюрприз. Всі заявки, що стосуються товарних знаків Trump, подані ще в 2014 році, отримали попереднє підтвердження.