Після продажу бізнесу з виробництва пристроїв Nokia в 2013 році шанувальники цього бренду все ж продовжували сподіватися на те, що улюблені апарати повернуться на ринок. І ось нарешті в 2015 було анонсовано тріумфальне повернення бренду, давно став класикою в світі мобільних пристроїв.

Влітку 2016 було анонсовано надходження в продаж двох нових продуктів. Це смартфони, які будуть оснащені одним з найпотужніших процесорів Qualcomm Snapdragon 820. Діагональ екрану першого апарату складе 5,2 дюйма, другого - 5,5. Дозволом QHD зможуть похвалитися обидві моделі.

До цієї приємної новини додалося повідомлення про новому патенті, отриманому Nokia. Ідея, що реалізується в ньому, заснована на об'єднанні кількох екранів телефонів для створення одного загального дисплея.

Патент Нокія на екран

Ця незвичайна розробка була зареєстрована як патент на промисловий зразок компанією Нокіа. Подача заявки сталася ще в 2015 році. Днями офіційний патент був отриманий Nokia Technologies в перших числах листопада.

З кожним роком мобільні пристрої стають все менше, легше, тонше. Їх функціонал при цьому зростає, розширюється, вражаючи користувачів новими приголомшливими можливостями. Однак, при таких широких можливостях, часто незручності створює невеликий екран пристрою.

Нове рішення Nokia дозволяє об'єднати дисплеї декількох пристроїв в щось ціле. Використовуючи спеціальне програмне забезпечення, користувачі зможуть об'єднувати свої екрани при дотику телефонів. Інформація на одному екрані буде пов'язана з тим, що відображається на іншому.

Патент Нокія на екран1

Коли саме ця ідея буде втілена в життя, невідомо. Однак той факт, що патент все-таки отримано, говорить про те, що робота ведеться і результат швидше за все порадує шанувальників компанії Нокіа і її продукції.

Є думка, що така розробка позбавлена сенсу, так як екрани в пристроях стають все більше і практично не обмежують дії користувача. До того ж, швидше за все не за горами поява одного з запатентованих іншими компаніями складних екранів . Все це говорить про те, що розробники Nokia злегка припізнилися і їх нововведення не зробить очікуваного ефекту. Однак, робити припущення і передчасні висновки рано.