Ольга Сахно, наша Клієнтка, дизайнер і модельєр одягу, яка, незважаючи на діагноз ДЦП та прикованность до інвалідного візка, створила кілька колекцій, відвідала не один показ мод за межами України, зокрема у Франції та Італії, де була нагороджена дипломами.

Народилася дівчина в Донецькій області, в місті Покровськ, де проживає і зараз. Діагноз лікарі поставили Ользі в 9 місяців. Дівчинку виховувала бабуся - Клавдія Яківна. Вона ростила внучку і намагалася максимально адаптувати дівчинку до життя, возила її до фахівців мало не всього колишнього СРСР. Завдяки старанням бабусі і лікарів, дівчинка почала тримати голову, потім сидіти, їсти, самостійно тримаючи ложку. В шість років дівчина пішла та почала говорити.

До семи років я вже могла самостійно сидіти, їсти, трохи працювати руками і говорити, що дозволило мені вчитися в школі за загальною програмою. Єдина особливість була в тому, що викладачі приходили до мене додому.

Дизайнер Ольга Сахно

Ольга багато читала, цікавилася квітами, їй подобалося добре одягатися і робити зачіски, вона мріяла стати перукарем або кондитером. Трохи пізніше, в старших класах дівчина замислювалася над професією перекладача. Допитливий і начитаниа дитина, вона відрізнялася від однолітків лише тим, що не могла самостійно ходити. У дев'яності роки в сім'ї Олі настали важкі часи, бабуся вже не могла займатися лікуванням, довелося забути і про школу.

Я почала розуміти, що потрібно шукати вихід, що так не може тривати вічно, інакше буде глухий кут, з якого я не виберуся ніколи…

Вихід з депресії підказала Біблія, книга допомогла дівчинці впорається з відчаєм.

Я прийняла найперше основне рішення в своєму житті - попросити у Бога дати мені мету, заради якої я могла б боротися і жити.

Мета знайшлася несподівано. Одного разу, ховаючись від зливи в сараї, Ольга помітила валізу.

Немов невидима сила потягнула мене до нього. Взявши палицю, я стягнула валізу з полиці. Падаючи, він розстебнувся, з нього вилетів старий журнал і опустився на мої коліна.

У журналі Ольга побачила статтю про людину, що надихнула її на кардинальну зміну. Це був модельєр, В'ячеслав Зайцев.

Дивлячись на цю маленьку фотографію, у мене з'явилася абсолютна впевненість в тому, що я буду бачити цю людину, говорити з ним і також як він стану модельєром. Так я прийняла другий доленосне рішення в своєму житті.

Прийнявши доленосне рішення стати модельєром, Ольга вступила і успішно закінчила кілька заочних курсів крою та шиття, а також всеукраїнську заочну художню школу. Протягом усіх цих важких років навчання, кутюр'є не переставала писати листи Зайцеву ...

Вона малювала ескіз за ескізом, писала один лист за іншим ... Відповіді так і не було ... Але одного разу їй пощастило - через знайомого, який навчався в Москві, Ольга передала чергового листа до Будинку моди. На цей раз їй відповіли і порекомендували вступити до Московського спеціалізованого інституту мистецтв для інвалідів.

Навчання було платне, а нам з бабусею ніхто ніколи не допомагав, і ми не могли самі його оплатити. В 2003 році, намалювавши цілу папку ескізів і, взявши всі гроші, що були в домі поїхали з бабусею в Москву.

У Москві, Ольга хотіла попросити допомоги у В'ячеслава Зайцева, але, на жаль, його не було в місті. Через рік В'ячеслав приїхав до Донецька на фестиваль, і Ольга вже була до цього готова.

Ми поїхали на фестиваль «Текстиль і мода» і там я побачила його вперше. В'ячеслав попросив показати йому ескізи

Нарешті, її багаторічні зусилля були винагороджені. Модельєр звернув увагу на плаття в стилі "new-look". «Мрія кожної жінки мати таку сукню і бути найпрекраснішою на світі», - сказав Зайцев, звертаючись до журналістів.

У цей період дівчина вже вчилася в Донецькому інституті конструювання та моделювання одягу. Навчання давалося дівчині нелегко, для того щоб потрапити на заняття необхідно було подолати 150 кілометрів, численні ступені, непристосованість інфраструктури, але нічого не могло зупинити її на шляху до мрії ...

Через чотири роки Ольга успішно закінчила інститут. Це було для неї величезним досягненням. Дівчина домоглася того, що ще кілька років тому здавалося неможливим.

Я вже могла самостійно проектувати, малювати, конструювати, робити лекала і шити одяг на якісно новому рівні. Після цього у мене виникла впевненість в собі і в своїх силах.

Освоївши професію і вивчивши французьку мову, Ольга вирішила відкрити свою справу. У 2009 році вона закінчила курси по бізнесу, а ще через рік з малювання. Паралельно з навчанням Ольга Сахно створила свою першу колекцію, яку в 2011 році представила в Донецьку на фестивалі «Текстиль і мода». Відвідав показ і В'ячеслав Зайцев, який високо оцінив її роботу.

Далі, Ольга створює нову колекцію "Оновлений погляд в минуле" і представляє її у Воронежі, на фестивалі "Губернський стиль", де в номінації "pret-a-porter" займає третє місце. Про Ольгу заговорили, з'явилися перші публікації в пресі. Також президент фестивалю Микола Сапєлкін, допоміг дівчині здійснити давню мрію - побувати на показі П'єра Кардена.

У 2012 році вона взяла участь в міжнародному конкурсі, який проходив у Франції - фестивалі молодих дизайнерів «Шанс-2012». Ольга сподівалася на зустріч з П'єром Карденом, але на жаль він не був присутній на фестивалі за станом здоров'я.

Хоча колекція Сахно не була відібрана для гала-показу, члени журі відзначили роботу Ольги і вручили їй диплом учасниці фестивалю.

У 2015, Ольга відвідала ще один міжнародний фестиваль "Fashion Marine Fest", який проходив в італійському місті Гроттаммаре, де модельєр отримала диплом переможця в номінації "Нaute couture".

На жаль за останні кілька років ситуація змінилась... Бабуся Ольги померла, слідом за нею пішла і мама ... Зараз жінка живе на допомогу з інвалідності та мізерну пенсію. В силу важкого фінансового становища, вона не створює нових колекцій і не бере участі в показах мод. Однак, модельєр продовжує малювати ескізи одягу.

Ми просто не могли не розповісти Вам історію Ольги, жінки, яка не дивлячись ні на що йде до своєї мрії. Ми вважаємо, що багато в чому нам всім потрібно брати приклад з таких людей. Такі історії дійсно надихають і додають сил і життєвої енергії.

Хоча зараз у Ольги важкі часи, вона не втрачає віри в майбутнє, вона продовжує працювати над ескізами, вчиться ще однієї професії яка дозволить їй заробити грошей для досягнення своєї мети. Нещодавно модельєр подала заявку на реєстрацію торгової марки в нашу компанію. Вона мріє створити будинок моди, де зможуть навчатися і працювати люди з інвалідністю.

В неї є свій інтернет-магазин - http://olga-sakhno.com/, де ви можете підтримати єдиного в світі модельєра з ДЦП, придбавши одяг. 

Девіз дизайнера - "Стиль, непідвладний часу".

Додатково можна підтримати жінку перерахувавши гроші на карту Приватбанку:

5168 7555 1420 0589 (Сахно Ольга Вікторівна).