Для зарядки нової батареї потрібно всього кілька секунд, такого світ технологій ще не бачив, але тепер патент отриманий .
Фахівці з університету, розміщеного в Центральній Флориді, створили прототип батареї. Вона являє собою гнучкий суперконденсатор, здатний працювати як новий навіть після 30 000 зарядок / разрядок. Зарядити батарею можна за лічені секунди, так говориться на офіційному сайті університету, який розробив новинку.

університет Флориди

На сьогоднішній день швидкість зарядки в кілька секунд є надвисокою. Така небувала швидкість обумовлена тим, що накопичення статичної електрики в пристрої відбувається незвичним способом. У звичних для всіх батареях заряд накопичується за рахунок хімічних реакцій. У суперконденсаторів ж використовується принцип його накопичення на поверхні батареї.

Щоб виготовити гнучку батарею, потрібно використовувати мільйони ниток. Товщина таких волокон становить усього близько нанометра, при цьому кожне з них покрито найтоншим шаром графена. Таке покриття необхідно для забезпечення високої щільності енергії. Використовуваний високопроходімий сердечник істотно прискорює передачу електронів, що й обумовлює настільки швидкісну зарядку.

Щоб краще передати суть викладеного, варто розглянути приклад. Звичайна літій-іонна батарея має ліміт зарядки - близько 1500 циклів. Розроблені раніше акумулятори-суперконденсатори з двовимірними матеріалами заряджаються кілька тисяч разів. А ось батарея, створена у флоридському університеті, як говорилося раніше, заряджати можна як мінімум 30 000 разів, причому якість енергії при цьому анітрохи не змінюється.

нова батарея

Фахівці організації заявляють, що винайдений ними джерело живлення просто є втіленням концепції і виглядає при цьому багатообіцяюче.

При оцінці цього варіанту «майже вічної» батареї, багато експертів відзначають надзвичайно високий потенціал і універсальність нововведення. Сучасні літій-іонні батареї при всьому бажанні не зможуть перестрибнути свій кордон ємності. Справа в розмірах і показниках ваги, які для цього повинні збільшитися дуже суттєво.

Читайте також: новий патент у Microsoft на інтерактивний стіл .

Розробники планують отримати патент на своє дітище. В їх планах широке поширення гнучкою батареї. Це не дивно, адже ніщо не заважає вийти ха рамки смартфона і використовувати її в інших пристроях світу комп'ютерної техніки і не тільки. Мова навіть може йти про автомобілях нового покоління, які потребують тривалого автономного живлення.