Компанія Microsoft завжди відрізнялася від інших своїм прагненням у всьому випереджати суперників. Саме ця корпорація може похвалитися новітніми пристроями, яких до цього не бачив світ.

Інтерес до гігантських екранів планшетів та інших гаджетів компанія проявляє вже досить давно. Наприклад, її планшети Surface в 2007 році виступили в ролі першопрохідців в сегменті ринку гібридів 2 в 1. У цих пристроїв величезний потенціал і немає аналогів на ринку гаджетів.

Зовсім недавно компанія Microsoft отримала патент на пристрій, що поєднує в собі функції проектора та персонального комп'ютера. Це поєднання дозволяє перетворити самий звичайний стіл в саму що ні на є інтерактивну поверхню.

Управління таким апаратом може здійснюватися за допомогою жестів користувача. У патентній документації мова йде про комп'ютер і проекторі, об'єднаних воєдино і оснащених набором індикаторів. Ці індикатори можуть розташовуватися на великій поверхні столу, таким чином перетворюючи його в масштабне сенсорний пристрій.

стіл планшет

Основна відмінна риса нововведення полягає в тому, що тут дорогий дисплей замінений на особливу проекційну систему. Використовуваний для цього спеціальний модуль потрібен для формування зображення на обраної поверхні. В даному випадку це стіл. При цьому вбудовані датчики (камери, сенсори, акселерометри і т.д.) будуть відслідковувати руху користувача і відповідно заданим параметрам реагувати на них. Швидше за все система буде працювати під управлінням операційної системи Windows 10.

Читайте також: новий патент від samsung на згинається телефон .

Є припущення, що цей пристрій може побачити світло в найближчому майбутньому. Однак, як часто відбувається в подібних випадках, висловити можна лише здогадки. Схоже, що робота ведеться досить активно. На це вказують почастішали згадки про те, що патент вже впроваджується в життя, і новинка не змусить себе чекати.

Вважається, що дана розробка буде застосовуватися в основному в освітній сфері. Швидше за все це будуть школи і вищі навчальні заклади. Звичайно, в подальшому такі столи будуть мати більш широке поширення за умови успішного застосування в побуті.