Сьогодні технології, пов'язані з гнучкими гаджетами , прагнуть освоїти дуже багато виробників гаджетів. Особливо багато ідей виходить від великих компаній.

Звичайно, розробники з компанії Samsung не бажають відставати від лідерів ринку мобільних пристроїв. Зовсім недавно вони розробили пристрій, дисплей якого можна скласти, також як корпус. Ця ідея була показана в патенті, отриманому Самсунг.

Документація, надана для реєстрації патнета на винахід , містить опис мобільного пристрою, що має особливу конструкцію. Головна відмінність від звичайного мобільника полягає в тому, що цей новий гаджет має гнучку область. Цей згинається ділянка знаходиться посередині корпусу пристрою і розташовується поперек екрана.

згинається смартфон

Кодове позначення нового подівся - смартфон Project Valley. Імовірно, у нього повинен бути набагато довший корпус в порівнянні зі звичним смартфоном. Саме за рахунок такого подовження може бути забезпечена необхідна форма в зігнутому вигляді.

згинається смартфон 1

Коли телефон знаходиться в складеному вигляді, його пластична область як-би розтягується, точніше розкривається подібно гармошці або шарниру. Раніше технологія такого шарніра була використана в пристрої Surface Book від компанії Microsoft. В області згину з боку екрану утворюється досить велика порожнина. У такому положенні смартфон трохи схожий на затиск для грошей.

Екран пристрою буде мати формат 4к, але з особливим нестандартним співвідношенням сторін. Зрозуміло, для такого незвичайного смартфона буде потрібно спеціальне програмне забезпечення. За деякими даними, фахівці вже працюють над цим, створюючи програми для роботи з подібним дисплеєм, наділяють його новими незвичайними функціями.

згинається смартфон 2

Звичайно, це поки тільки патент, що описує спосіб можливого застосування розробленої технології. Ходять чутки, що компанія планує почати виробництво цього пристрою вже в наступному році. Але це зовсім не означає, що виробництво дійсно почнеться найближчим часом і вже варто очікувати поновлення лінійки пристроїв Samsung. Продукт може зовсім не з'явитися всупереч всім очікуванням шанувальників компанії і її техніки.