Технологія, що дозволяє створити згинається смартфон iPhone, відтепер доступна компанії Apple. Патент поклав початок розробці технологій, що дозволяють створити телефон, який зможе згинатися у всіх напрямках без шкоди для внутрішніх деталей і корпусу пристрою.

Якщо технологія дійсно буде втілена в життя, то цілком ймовірно, що незабаром ми зможемо побачити «яблучний» смартфон, який можна зігнути навпіл і розігнути назад без шкоди для нього.

Запатентований Apple пристрій буде мати два OLED-дисплея, що розміщуються за принципом сторінок в книзі. У складеному стані вони будуть прилягати лицьовою стороною один до одного, а у відкритому - утворювати двухстулковий дисплей.

згинається телефон

Від патентного бюро Сполучених Штатів надійшла інформація про патент, отриманому компанією з Купертіно. Це абсолютно новий патент, який підтверджує той факт, що технологія неймовірного згинати смартфона стала реальністю і отримала захист.

Насправді концепція згинати смартфона почала розвиватися ще в 2013 році. Проте є думка, що компанія Apple має деякі сумніви в ефективності нової технології. Можливо, міркування про неефективність засновані на тому, що робота ведеться дуже повільно і поки обмежується тільки патентом.

Раніше ми писали: Samsung отримала патент на коробку для увігнутого телевізора .

Згідно доступної інформації про інноваційний пристрій, апарат можна буде згинати в усіх напрямках. Такі маніпуляції НЕ будуть шкодити корпусу або окремих деталей, і робота смартфона буде тривати без найменших змін. Навпаки, за допомогою таких маніпуляцій користувачі зможуть активувати різні функції і режими в своєму пристрої.

Подібні пристрої будуть мати безліч гнучких компонентів. Це можуть бути плати, акумулятори, інші електронні деталі. Очевидно, що і корпус, і дисплей будуть виготовлені з легко згинаються матеріалів.

Зовнішні панелі можуть виготовлятися з м'якого пластику або силікону, при цьому дозволяючи розміщувати всі необхідні компоненти в спеціально відведених осередках. Хоча кріплення деталей за допомогою клею і болтів також не виключено.

Гнучка конструкція пристрою дозволить фахівцям Apple провести безліч експериментів з призначеним для користувача інтерфейсом. Управління може здійснюватися незвичними способами на зразок згинання навпіл або стискання в певних областях.

Пристрій може містити найрізноманітніші сенсори, наприклад, оптичні, магнітні, датчики наближення і видалення.

Новий складаний смартфон стане повноцінним продовженням лінійки продуктів від Apple і буде представляти нове покоління пристроїв.

На превеликий розчарування шанувальників «яблучної» продукції, в найближчому майбутньому апаратів, які можна буде скручувати і м'яти, очікувати не доводиться. Безумовно, компанія веде активну роботу по втіленню задуму в життя, створюючи незвичайний дизайн, нові можливості. Користувачів чекає дійсно новий продукт, в корені відрізняється від всіх смартфонів Apple.