Ігор Бабко - наш клієнт і засновник бренду "БиоПодушка". Ігор розповів нам про виробництво гречаних подушок і конкуренцію на ринку товарів для сну.

Ігор Бабко

З 2007 року ми створюємо подушки, наволочки, матраци для дітей, валики для фітнесу, сидіння і накидки на них. Це сімейний бізнес: беруть участь усі - дружина, батьки і навіть діти. Ми доставляємо товари у всі регіони України, а саме виробництво базується в передмісті Запоріжжя. Спочатку там була ділянка з будинком, який ми реконструювали під цех. Зараз їх уже три. Також зробили склади. Там постійно працюють приблизно десять людей, а коли отримуємо велике замовлення, наймаємо додатково п'ятьох. 

МИ ВИКОРИСТОВУЄМО НАТУРАЛЬНІ МАТЕРІАЛИ

Великий попит мають наші гречані подушки. Вони наповнені гречаним лушпинням, яка не зминається під вагою тіла і зберігає природний вигин шиї під час сну. Правильна підтримка зменшує навантаження на хребет, запобігає головним болям і болям у шиї, порушенням сну. Крім того, гречане лушпиння ніжно масажує голову і шию, зменшує втому і знімає напругу. Подушки з гречаним лушпинням часто використовують для медитації або занять йогою. Дуже важливо, що лушпиння гречки містить дубильні речовини, які запобігають появі пилових кліщів. Тому подушку з гречки лікарі рекомендують для алергіків і астматиків. 

Гречане лушпиння має форму порожніх пірамідок. Їх обробляють паром, щоб вони розкрилися, і зерно випало з лушпиння. Пірамідка розкривається, викидає зерно і знову закривається, після чого ми її й використовуємо. Завжди шукаємо постачальників з хорошим обладнанням, щоб лушпиння пройшло додатковий ступінь очищення. Лушпиння нам поставляють з усієї України - з Сум, Дніпра, Кропивницького, Білої Церкви. 

Всі наші тканини - 100% бавовна. Ми замовляємо їх в Одесі, а туди їх привозять із Туреччини та Пакистану.

БиоПодушка

 

МИ ПРАГНЕМО, ЩОБ 100% ПОКУПЦІВ ЗАЛИШИЛИСЯ ЗАДОВОЛЕНІ НАШИМИ ТОВАРАМИ 

Ми розробляємо подушки самі, довіряючи відгукам клієнтів: після їхніх коментарів змінюємо об'єм і дизайн і навіть передбачили для покупців можливість самостійно регулювати щільність подушок. На нашому сайті є опитування, де кожен може залишити свою думку про якість товару і швидкість виконання замовлення. Усі відгуки дуже важливі для нас, бо ми постійно покращуємо продукцію і прагнемо ставати кращими для клієнта.

У карантин виробництво не зупинилося, бо, крім замовлень на сайті, у нас є великий оптовий клієнт - косметична компанія Faberlic. З трьома інтернет-магазинами ми працюємо по дропшиппінгу - це пряма поставка товарів від постачальника до покупця. Але люди часто просять побачити наживо товар перед покупкою. Тому я виділив прямо в офісі приміщення, куди клієнти приходять випробувати подушки і завжди одразу їх купують.

Ми в сім'ї активно користуємося своєю продукцією: у мене в автомобілі накидки, на стільцях будинку всюди сидіння гречані. Усі члени моєї сім'ї сплять на гречаних подушках, тільки я один більше люблю наші подушки з холлофайберу - це теж гіпоалергенний екологічний матеріал, але з синтетичних волокон. Скоро ми запустимо лінійку подушок під шию для автомобілів, нині я їх тестую.

ПОДУШКА - ЧУДОВИЙ ПОДАРУНОК ДЛЯ ВАГІТНОЇ 

У нас є вісім варіантів подушок для вагітних - всі вони різної форми і розміру. Ці подушки можна скручувати і згинати, як вам зручно, з нею комфортно спати, відпочивати в напівсидячому положенні, годувати малюка і навіть працювати за комп'ютером, обернувши подушку навколо попереку.

БиоПодушка

 

До речі, вони подобаються не тільки вагітним. Мій батько, наприклад, дуже любить таку подушку у формі підкови.

Крім того, у нас є подушки, рекомендовані новонародженим діткам з такою проблемою як кривошия - це зміщення шийних хребців. Усі подушки сертифіковані і дійсно допомагають немовлятам прийняти правильне для тіла положення. Для клієнтів, які багато часу проводять сидячи, ми рекомендуємо наші гречані сидіння: їх можна придбати як додому, так і на крісло в офіс.

БиоПодушка

 

У нас є рішення і для спорту - це валики для фітнесу. А водії часто беруть наші автомобільні накидки з гречки на сидіння: при дбайливому догляді вони служитимуть не менше п'яти років. Гречана подушка на сидінні автомобіля взимку швидко нагрівається від тіла і рівномірно розподіляє тепло, а в спеку наповнювач не нагрівається на сонці, тому накидка буде прохолодною.

БиоПодушка

 

Собівартість наших подушок досить висока: дорогі тканини і наповнювач - холлофайбер. До того ж на ринку дуже висока конкуренція: безліч перекупників купують подушки у виробників і під своїм брендом продають їх за в рази завищеною ціною.

У мене була гостра необхідність зареєструвати торговельну марку, оскільки багато конкурентів використовували в своїх брендах назву "біоподушка". Після реєстрації я всім їм написав, надав номер торгової марки, вони перевірили і відмовилися від назви.