Ігор Сухіцький - наш клієнт і засновник ICracked - сервісу ремонту техніки Apple у Харкові. Ігор розповів нам про інноваційні технології в обслуговуванні IPhone, IPad, MacBook і Apple Watch.

Коли виробники електроніки стали випускати все більше пристроїв з великими екранами, і з'явилася технологія заміни скла, я зрозумів, що за цим майбутнє. Тоді я купив кілька верстатів для зрізання розбитого скла і поклейки нового за заводською технологією - щоб скло взагалі не відрізнялося від оригінального. Коли купував верстати, у Apple було лише два пристрої - IPhone 5 і IPhone 5s. А зараз у них 25 одних лише айфонів. Спочатку частину роботи ми робили вручну, а потім почали наймати досвідчених майстрів, кожен з яких є вузьким фахівцем свого профілю: 5 чоловік займаються дисплеями, решта - пайкою, розбиранням та складанням пристроїв.

ICracked

 

95% НАШИХ КЛІЄНТІВ - ЦЕ СЕРВІСИ

У 2016 році ми з товаришем поїхали в Китай - тоді якраз вийшов новий iPad - і ми купили кілька спеціальних машин для нього. Поїздка була успішною і, крім купівлі машин, ми налагодили поставки безпосередньо з Китаю. Торік збиралися знову туди їхати, але завадила пандемія. Оскільки більшість запчастин продукції Apple виробляється в Китаї, після виходу нового пристрою тут можуть швидко налагодити масовий випуск. Саме з цієї причини ми займаємося обслуговуванням Apple: новий IPhone виходить раз на рік, і китайські підприємства мають достатньо часу для випуску якісних запчастин для його ремонту, натомість Xiaomi щомісяця випускають нові пристрої, у компанії все швидко змінюється, і нам складно підлаштовуватися, ба більше, це економічно невигідно.

Зараз ми працюємо переважно за моделлю B2B. Оптові ціни для сервісів у нас значно нижчі за ціни для кінцевого споживача, який прийшов до нас через сайт. Але, щоб не втрачати цю різницю, ми намагаємося розвинути і B2С.

ICracked

 

У НАС Є СПЕЦІАЛЬНА FREE DUST ROOM

Плівки і скло на пристрої необхідно клеїти в абсолютно чистій кімнаті, тому що будь-яка порошинка, яка потрапила на екран буде помітна під склом. У нас є три бокси, які фільтрують повітря в кімнаті. Тут ми також ремонтуємо макбуки - міняємо матриці і кришки.

Дисплейний модуль - найдорожча частина гаджету. У Apple його вартість може становити до 70% від загальної вартості, у Samsung - до 80%. Наприклад, заміна модуля в IPhone Pro Max обійдеться користувачеві в 10 тисяч гривень. Така ціна пов'язана з двома факторами: вартість нового дисплею і відповідно ризики з його ремонту і трудомісткість процесу. Зараз рамки дисплею стають дедалі тоншими, тож і ціна нового, і трудомісткість все вищі.

ICracked

 

МИ СТВОРЮЄМО У КЛІЄНТА ПОЧУТТЯ, ЩО ВІН КУПИВ НОВИЙ ПРИСТРІЙ

Наше завдання - зробити так, щоб клієнт відчував після нашого ремонту, що він ніби купив новий пристрій. Це складно, але коли бачиш радісні очі людей, які побачили свій пристрій в такому вигляді, це дуже цінно.

Поки ми базуємося в Харкові, але плануємо охопити Київ і Дніпро: для цього нам необхідно налагодити випуск великих обсягів продукції. Зараз ми приймаємо замовлення з усієї України: ви можете відправити нам пристрій поштою, і ми повернемо його вам в ідеальному стані.

У нас є сайт і Instagram, ми також розвиваємо напрямок торгівлі запчастинами, які закуповуємо оптом в Китаї.

МИ ХОЧЕМО СТАТИ ПАРТНЕРАМИ APPLE

Коли Apple відкриє магазин в Україні, наша мета - отримати сертифікацію, щоб користувачі IPhone, IPad, MacBook і Apple Watch могли звертатися до нас за гарантією. Це було б вигідно для українців, оскільки розбите скло - це не гарантійний випадок, Apple не роблять заміну скла, а ставлять новий оригінальний модуль. Це коштує, наприклад, 300 доларів, а ми б робили заміну за 150 доларів.

ICracked

Ми займаємося ремонтом професійно, тому зареєстрували торговельну марку - щоб отримати домен і не дати конкурентам можливості займатися схожою діяльністю під нашим ім'ям.