Арслан Маммедов - наш клієнт і засновник Lucky LLama. У барбершопі відвідувачам підбирають стиль і безлімітно пригощають напоями. Крім того, тут з нуля навчають нових майстрів і дотримуються принципів гендерної рівності в підборі персоналу. Арслан розповів нам, чому образ суто чоловічих закладів відходить у минуле.

Арслан Маммедов

Рік тому я перейшов з іншої сфери бізнесу, бо хотів створити щось для себе: коли планував, цей бізнес був на висоті, відкривалося багато барбершопів, а конкуренція була меншою, ніж зараз.

НАШ ДЕВІЗ - "ТВІЙ БАРБЕРШОП, НЕ СХОЖИЙ НА ІНШІ"

Звідси і назва. Люблю лам, це кумедні милі тварини - чому б не назвати так барбершоп? Я ставлюся до бізнесу творчо.

Наша команда - це найкращі фахівці Києва зі стажем роботи і власним баченням стилю. Будь-який з наших майстрів може зробити будь-яку стрижку і працювати з будь-яким типом волосся. У нас є градація майстрів: молодші майстри, майстри та старші майстри. Молодші - ті, хто працюють до двох років, майстри - від півтора до п'яти років. Старші - творчі барбери з великим досвідом. Вони ж займаються і навчанням нових майстрів. 

Lucky Llama

Ми не продаємо курси, а з нуля навчаємо молодих людей перукарському мистецтву, щоб потім вони стали частиною нашої команди і розділяли наші цінності. Перш за все ми вчимо будувати довірливі стосунки з відвідувачами. Ми працюємо не на залучення клієнтів: наша головна мета - щоб люди, прийшовши один раз, поверталися щоразу із задоволенням. І в нас дійсно дуже великий відсоток поверненнь: люди нас радять своїм знайомим і родичам.

Lucky Llama

Ми максимально дотримуємося принципів гендерної рівності: у нас багато майстрів дівчат, деякі з них навчають наших новеньких. Ба більше, у 60% випадків клієнти бажають стригтися саме у дівчат. Тому образ барбершопа як суто чоловічого закладу вже відходить у минуле.

МИ НАМАГАЄМОСЯ РОЗКРИВАТИ ЛЮДЕЙ

Стиль визначає людину - це наша філософія. Наші майстри завжди готові допомогти в його формуванні. Часто відвідувач не знає, чого він хоче. Тоді майстер підбирає образ під форму обличчя і голови і може навіть підказати нюанси у виборі одягу.

Lucky Llama

Ми стрижемо дітей від 4 років, але якщо дитина спокійна, то стрижемо і хлопчиків молодшого віку. Будь-який наш майстер може зробити будь-яку стрижку і працювати з будь-яким типом волосся. Дитячі стрижки в багатьох закладах дешевші за дорослі, але в нас вони коштують однаково, адже дітей стригти складніше: вони непосидючі, тому майстру потрібно проявити кмітливість і бути особливо уважним.

У барбершопі є бар, де всі напої безкоштовні. Віскі, ром, різні види пива, кава, чай - ми пригощаємо всіх відвідувачів і гостей, які приходять з ними.

У карантин ми були зачинені: це був складний період, але ми постаралися акуратно його пережити. Зараз з фінансів вже потроху виходимо на докарантинний рівень. Після закінчення жорсткого карантину ми обмежували кількість осіб у барбершопі до семи-восьми: у нас приміщення на 100 квадратних метрів, тому одночасно працювали тільки два-три майстри.

Lucky Llama

Зараз у Києві один барбершоп Lucky LLama. До карантину ми планували відкривати ще два заклади, але карантин порушив плани. Щоб прийняти рішення, чекаємо кінця року: хочемо зрозуміти, в якому стані ринок і які перспективи. Я дотримуюся думки, що потрібно купувати приміщення, а не брати в оренду, тому вкладаю в нерухомість. 

Торговельну марку я зареєстрував, бо хочу розвивати мережу, а в майбутньому, можливо, захочу продавати франшизу, щоб хтось ще користувався моєю торговельною маркою. У Profitmark я реєстрував вже не одну торговельну марку і збираюся реєструвати ще.