Олег Щербач - наш клієнт і співзасновник салону краси Pafos Beauty Studio у Львові. Салон спеціалізується на фарбуванні та стрижках, але тут роблять і манікюр, педикюр, нарощення та ламінування вій, оформлення та корекція брів, а також масаж. Олег розказав нам, як зробити б'юті-послугу стовідсотковим попаданням у бажання клієнта.

Олег Щербач

У перукарстві я вже 19 років. Спочатку я працював у студії закритого типу  - без фасадного приміщення і вивіски, куди клієнти проходили суто по запису. Шість років тому ми відчули, що наші клієнти мають потребу в місці, де б вони отримували повний спектр послуг, економлячи час. На той момент ми й самі вже морально виросли з маленької студії, тому вирішили розширюватися і придбали приміщення в центрі Львова.  

Pafos Beauty Studio

 

НАШІ МАЙСТРИ РОЗДІЛЯЮТЬ НАШУ КОНЦЕПЦІЮ НЕ ЛИШЕ В РОБОТІ, А Й У ЖИТТІ 

Головні наші критерії під час відбору персоналу - бажання людини розвиватися і відповідність нашим цінностям. Я переконаний, що людина, яка працює в б’юті-індустрії, повинна й сама бути організованою, мати порядок у думках. Так само для наших працівників неприпустимі погані звички, бо, коли живеш у гармонії з собою, то не маєш потреби в алкоголі й нікотині, адже вони в будь-якому разі не вирішують проблеми.

Також наші майстри переймають усі створені нами технології фарбування і стрижок. Зокрема, ми розробили свою унікальну методику в колористиці, яку найближчим часом запатентуємо. Вона полягає в тому, що ми підходимо до процесу фарбування через глибоку діагностику структури волосся. Ми діємо не інтуїтивно, а, орієнтуючись на будову волосини та її хімічні процеси, вираховуємо, як повпливає на волосся реакція між аміаком і окисником і яку кількість пігменту наносити, щоб отримати бажаний колір. Ми керуємося насамперед не принципом “клієнт завжди правий”, а метою зберегти і навіть покращити якість волосся, наповнити його мінералами і білком, щоб колір якомога довше не змивався. Ми розуміємо, що одну фарбу не можна застосувати для всіх клієнтів: ми враховуємо їхній кольоротип, психотип і навіть посаду, яку посідає людина. 

У салоні існує градація спеціалістів, яка формує ціну на послуги. Стрижка коштує в середньому 400-700 грн, а ціна на фарбування варіюється від 1500 грн до 10000 грн і залежить від складності техніки. Водночас що більший досвід має майстер, то дорожчою буде послуга.

Pafos Beauty Studio

 

ЛОКДАУН ДАВ НАМ МОЖЛИВІСТЬ ПРОАНАЛІЗУВАТИ СВОЇ СЛАБКІ СТОРОНИ

Локдаун мав на нас позитивний вплив. Ми мали можливість обдумати бізнес-процеси і спланувати динамічний вихід з карантину. Більшості салонів за цей час довелося зачинитися, а ми почали процвітати, збільшили клієнтську базу, повернулися навіть клієнти, які на якийсь час про нас забули. Ми не підвищували ціни, натомість збільшили спектр послуг і штат і переїхали в більший салон ближче до центру.

Зараз, коли частина людей працює з дому, ми бачимо тенденцію часткової відмови від послуг салонів на користь самостійного догляду. Водночас спостерігаємо і наслідки: клієнти, які фарбувалися в домашніх умовах, часто приходять до нас виправляти незаплановані результати таких процедур. Це обходиться їм утричі дорожче, тож економію тут сумнівна. До того ж ми використовуємо техніки, після яких волосся гарно відростає, а колір рівномірно змивається, щоб протягом 3-5 місяців клієнт міг не повторювати процедуру, а лише приходити на відновлювальний догляд.

Pafos Beauty Studio

Торговельну марку ми зареєстрували, щоб працювати на франшизу. Ми хочемо, щоб мережа салонів розширювалася по Україні і за її межами. Два роки тому ми відкрили перукарську академію, що буде надзвичайно зручно для франчайзі, оскільки салони під франшизою будуть отримувати автоматичне навчання від наших інструкторів. Таким чином власнику непотрібно буде думати, як навчити персонал і де взяти майстрів.

Крім того, ми плануємо відкрити власну лінійку з догляду за волоссям, адже щоб зберегти відмінний вигляд волосся після якісного фарбування, яке створив колорист, людина має доглядати його вдома.