Ірина Воробйова - наш клієнт і засновниця агенції з організації весіль PTAHA. Ірина розповіла нам про просування агенції під час карантину і про нові формати в проведенні заходів.

РТАНФ

Під час навчання в університеті я брала активну участь у багатьох студентських заходах, мені подобалася організація івентів, тож після закінчення вишу вирішила розвиватися в цій сфері і пішла на курси весільних координаторів. Згодом почали надходити запити від друзів і знайомих, мені почав допомагати мій чоловік Олександр, і за 3 роки роботи ми доросли до агенції. 

PTAHA

 

PTAHA - ЦЕ ПРО СВОБОДУ

Непростим завданням для нас було придумати ім'я агенції. Назва - це те, на що приходить клієнт, і нашою метою було створити сильну асоціацію. Ми хотіли, щоб назва була українською і відображала ідею про те, що ми створюємо стильні українські весілля. Нам було важливо донести наше розуміння шлюбу як свободи і акцентувати на тому, що ми даємо парі свободу у виборі локації і підтримуємо навіть найбожевільніші ідеї. Так народилася назва PTAHA, яка якнайкраще підходить нам з чоловіком, адже ми Воробйови.

PTAHA

 

ВЕСІЛЬНА АГЕНЦІЯ - ЦЕ СЕЗОННА РАБОТА

Всю команду координаторів і підрядників ми формуємо безпосередньо під кожен захід. На постійній основі у нас працює тільки менеджер, а локацію, ведучого, декораторів, фото, відео, стилістів ми підбираємо виходячи з побажань пари. З Олександром ми ділимо обов'язки: він займається ресторанами, технічним забезпеченням, логістикою, а я займаюся соцмережами, знаходжу клієнтів, веду комунікацію з парою, підбираю команду і розробляю концепцію весілля.

PTAHA

 

В ОСНОВІ КОЖНОГО ВЕСІЛЛЯ - ІСТОРІЯ ПАРИ

Наш основний підхід - не офіційно і пафосно, а душевно і про пару. Проєкт, який став нашою візитівкою і за яким нас знаходять нові клієнти - це виїзне весілля, яке ми торік організували в Переяславі-Хмельницькому. Всю команду і гостей ми вивезли на берег Дніпра, де знаходиться приватна база, пляж, галявини і бунгало. Все просто неба.

PTAHA

На церемонію пара виходила босоніж по піску. Була вечірка під відкритим небом біля басейну, інтерактивні ігри. За концепцією і наповненням це весілля вийшло тим ідеалом, про який ми розповідаємо клієнтам.

PTAHA

Продумуючи програму, ми завжди приділяємо увагу індивідуальності, робимо акцент на історії пари, облаштовуємо зони, присвячені їхнім інтересам, щоб кожен міг поринути в цю атмосферу і спробувати їхні захоплення. Якось ми організовували весілля на 15 осіб, де гості за столом грали в доміно, бо наречена і наречений часто проводили вечори за цією грою з батьками. На іншому весіллі була зона з VR-окулярами, столиком з попкорном. Гості надягали VR-окуляри і дивилися відео з моменту, коли наречений робив пропозицію нареченій. В цьому році ми організовуємо весільну церемонію в кінотеатрі. Пара розробила додаток, за допомогою якого гості зможуть дізнатися свої посадкові місця в кінотеатрі.

PTAHA

 

КАРАНТИН - ЦЕ СКЛАДНО, АЛЕ МИ АДАПТУВАЛИСЯ

В минулому році було морально складно організовувати заходи, люди занадто боялися. Багато хто все ще відкладає весілля, бо не готовий до форс-мажорів, але загалом поточний сезон дуже активний. Ба більше, за емоціями весілля після затяжного локдауна, коли люди рідко бачилися і збиралися разом, навіть більш емоційні та яскраві. Крім того, тепер у всіх договорах ми прописуємо умови переносів і наші дії в разі локдауну або хвороби. Пара з організатором відчуває себе більш захищеною. 

PTAHA

 

НЕ ВСІ АГЕНЦІЇ ГОТОВІ ДО ЕКСПЕРИМЕНТІВ 

Будь-яка нова незвідана локація - це завжди ризик для організаторів. Але ми готові пробувати, так цікавіше працювати і здобувати новий досвід. Ми готові вирулити з будь-якої форс-мажорній ситуації. Іноді ми настільки оперативно і креативно реагуємо, що пара і гості можуть навіть не помітити, що не все пройшло гладко. Навіть якщо раптом вимкнеться світло, ми запалимо свічки і створимо чарівну атмосферу. 

PTAHA

 

ЗАВДАННЯ АГЕНЦІЇ - ПОЗБАВИТИ ПАРУ ЗАЙВОГО КЛОПОТУ ТА ДОЗВОЛИТИ ПОВНОЦІННО НАСОЛОДИТИСЯ СВЯТОМ

Ще кілька років тому багато молодят не розуміли, навіщо для організації весілля звертатися в агенцію. Зараз послуги весільних організаторів і координаторів стали популярнішими: вони дають можливість парі відчути своє свято, не відволікаючись на дзвінки, повідомлення, дрібні питання підрядників і вирішення організаційних нюансів. Нареченій не потрібно просити проконтролювати свято маму, подругу чи сестру, які будуть переживати і панікувати. Ми позбавляємо їх стресу, щоб усі відпочивали і насолоджувалися.

PTAHA

Разом з колегою ми відкрили курси координаторів, де з нуля навчаємо дівчат усім тонкощам івент-менеджменту, вивчаємо психологію нареченої, вчимо правильно реагувати і діяти при форс-мажорах. Деякі випускники залишаються працювати з нами.

Крім того, кілька разів на рік ми організовуємо зустрічі для вже досвідчених координаторів і обмінюємося досвідом. До карантину ми організовували курс першої домедичної допомоги з Центром Спеціальної Підготовки.

Іноді я сама виходжу на весілля як координатор до інших агентств. Це корисно з погляду професійного досвіду і дозволяє оцінити роботу різних підрядників.

У наших планах на цей сезон - голосніше заявити про себе і увійти в топ українських агенцій.

РТАНА

До того ж хочемо розширювати спектр послуг, щоб наші клієнти приходили до нас із запитами і на організацію днів народжень, корпоративів, сімейних свят. Таким чином ми забезпечимо собі завантаження поза весільним сезоном. 

Торговельну марку ми зареєстрували, щоб захистити бренд від копіювань і будь-яких юридичних претензій, а також підвищити впізнаваність. Цього року ми почали випускати власний мерч для команди - маски з логотипом, ручки, блокноти, екосумки.