Михайло Мороз - наш клієнт і засновник сервісу прокату автомобілів Tomfly. Автопарк компанії складається з автомобілів Smart Fortwo 450 і Smart Fortwo 451, які завдяки своїм технічним і експлуатаційним характеристикам сьогодні визнані одними з кращих міських автомобілів у багатьох країнах світу. Влітку тут також пропонують орендувати кабріолети. Михайло розповів нам про плюси орендованого авто.

Tomfly

Раніше я займався ремонтом авто. У сервісі я постійно спостерігав клієнтів, які, залишаючи машину на ремонт, страждали від того, що не мають на чому пересуватися. Тоді ми стали пропонувати підмінну машину і з часом повністю перейшли до оренди. Тепер ремонт - це техпідтримка бізнесу і послуга для наших постійних клієнтів, яким ми вже не можемо відмовити.

ОРЕНДА МАШИНИ - ЦЕ РІШЕННЯ ДЛЯ ЗАЙНЯТИХ ЛЮДЕЙ

Купівля машини завжди пов'язана з певними труднощами. Не всі хочуть брати кредит, а викласти одномоментно велику суму, особливо для власника бізнесу - може бути незручно. Крім того, потрібно десь зберігати сезонну гуму, машину потрібно страхувати, і взагалі - за 3-4 роки після покупки ви, ймовірно, захочете її поміняти, а продасте ви її набагато дешевше, ніж купували. До того ж покупка вживаної машини - це завжди ризик, бо ми живемо не в Німеччині, де несправну машину можна просто повернути продавцеві. В Україні за тиждень після покупки у вживаного автомобіля може зламатися двигун, і покупцеві доведеться викласти на ремонт тисячу доларів чи більше.

Tomfly

Уся процедура оформлення відбувається дуже швидко: клієнт дзвонить оператору, з'ясовує умови оренди, надсилає в електронному вигляді документи. Після цього в пункті видачі ми зустрічаємо клієнта з уже готовим договором і машиною, щоб він зміг проїхатися на ній і поставити всі організаційні й технічні питання. Ми працюємо офіційно. Машини надаємо людям від 22 років і з водійським стажем не менше 2 років. Звичайно, обов'язково, щоб людина вміла водити машину, бо був випадок, коли я сів з клієнтом в автомобіль на пункті видачі і зрозумів, що людина плутає педалі газу і гальма. Тому мені довелося відмовити в оренді: хоча весь наш автопарк застрахований, але такий водій може бути небезпечним на дорозі - краще не ризикувати.

Tomfly

 

НАШІ КЛІЄНТИ НЕ ВІДВОЛІКАЮТЬСЯ НА РЕМОНТ МАШИНИ І НЕ ВТРАЧАЮТЬ ЧАС НА ЇЇ УТРИМАННЯ

Наш клієнт отримує обслугований автомобіль, застрахований "Каско" і з гумою по сезону. На відміну від більшості конкурентів, ми не обмежуємо пробіг. Єдина наша умова: переміщення в межах Києва та Київської області, бо Smart - машина не для далеких поїздок, адже автомобіль навіть не оснащений "запаскою". 

Усі машини ми обслуговуємо на своїй СТО. Якщо Smart вимагає ремонту, але йому не нанесені механічні пошкодження (скажімо, відмовило зчеплення), то ми не просимо клієнта нічого відшкодовувати.

Мінімальний термін оренди - 2 доби. Ціна прокату від 290 грн за день. Термін оренди можна продовжувати: що він більший, то менша ціна за добу. 

Крім того, якщо наш постійний клієнт зайнятий і не може приїхати до нас в сервіс, щоб привезти чи забрати машину з техобслуговування, наш водій може доставити йому авто. 

Tomfly

 

ПІД ЧАС КАРАНТИНУ ПІДВИЩИВСЯ ПОПИТ З БОКУ СЛУЖБ ДОСТАВКИ

Оренда Smart - також чудове рішення для короткострокових відряджень чи щоб показати Київ приїжджим друзям чи родичам. 

До нас часто звертаються служби доставки, кур'єри яких влітку їздять на двоколісному транспорті, а взимку пересдають в Smart.

Торговельну марку ми зареєстрували, щоб підвищувати свою впізнаваність. І треба сказати, що нам це вдається. Наведу як приклад одну ситуацію. На багажниках наших машин наклеєні логотипи компанії, і одного разу клієнт попросив зняти напис з машини зі словами: "І так півміста їздить з вашими наклейками". Це був найкращий комплімент для нас.