Микола Ковальов - наш клієнт і засновник VIP Catering - провідної компанії на ринку подієвого кейтерингу України. Микола розповів нам, як кейтеринг може не тільки нагодувати, але й зробити будь-який захід ефектним і незабутнім.

Микола Ковальов


Я давно в ресторанному бізнесі. 15 років тому я почав займатися виїзним ресторанним обслуговуванням. Зараз VIP Catering надає послуги з організації таких заходів як фуршет, банкет, весілля, кава-брейк, коктейль, барбекю. Крім того, ми даємо в оренду обладнання - посуд, меблі, текстиль - у нас є буквально все. Івент-холи віддають свої майданчики повністю в наше управління, тому ми самостійно робимо рекламну кампанію, займаємося оформленням залу, сервіруванням столів, встановленням обладнання для кейтерингу та всіма організаційними питаннями.

Vip Catering

 

НАШІ ДЕКОРАТОРИ МОЖУТЬ ПЕРЕТВОРИТИ ЗВИЧАЙНИЙ АНГАР НА КАЗКОВЕ ПРИМІЩЕННЯ

Ми працюємо переважно з івент-агентствами - найбільшими українськими та іноземними компаніями, але іноді клієнти звертаються до нас безпосередньо. Тоді ми підбираємо меню, що найбільше відповідає заходу, пропонуємо майданчики по Києву і меблі в оренду. Далі підключається відділ декору і оформлення, і наша креативна команда узгоджує з клієнтом тематичний напрям і стиль івенту. Це може бути що завгодно - ми виконаємо будь-яку мрію.

Якщо йдеться про великі заходи - 200, 500, 1000+ людей - то це грандіозна робота, тут задіяно багато персоналу. Спочатку на місце виїжджають наші логістична і технічна служби, щоб підготувати приміщення: іноді нам доводиться везти частину кухні, якою ми частково забудовуємо простір - усе це може тривати до 10 годин. Коли все готово, декоратори прикрашають зал. Потім приїжджають кухарі та офіціанти. Усю їжу ми перевозимо в спеціальних американських термобоксах.

МИ НЕ ЗДЕШЕВЛЮЄМО ПРОДУКЦІЮ: НЕХАЙ ВОНА БУДЕ ДОРОЖЧОЮ, АЛЕ ЯКІСНІШОЮ

У нас є рішення не лише для масштабних урочистостей і зустрічей, але й для домашніх вечірок і невеликих корпоративів. Клієнти, які не хочуть витрачати час на приготування страв і закусок, можуть замовити готові набори їжі на нашому сервісі Foodbox. Фудбокси перевозяться в стильних білих картонних коробках. Асортимент величезний: соковиті сендвічі, бургери і бейгли, суші, антипасті, веган бокси, міні-шашлики, домашня випічка та багато іншого. Є і веганське меню, і дієтичні десерти - безглютенові і з використанням меду замість цукру. Фудбокси - це дуже зручно, тому в нас багато постійних клієнтів.

Vip Catering

Deli Cake - ще один проєкт VIP Catering. Це кондитерське ательє, яке також займається доставкою та виготовленням продукції на замовлення. Спочатку ми відкрили точку на вулиці Академіка Вільямса, де було виробництво, кафе і магазин, але українці, на жаль, часто не зовсім розуміють такий формат як кондитерська. В Україні практично в будь-якому такому закладі вам запропонують ще й салат і закуски. Зараз Deli Cake розташований на проспекті Академіка Глушкова: там теж є ресторан, але представлені не всі позиції з лінійки. Клієнт може ознайомитися з усім асортиментом на сайті чи показати по фотографії, який торт він хоче.

Vip Catering

 

Наші торти дуже популярні, причому будь-якого формату - від 2 кг до 150 кг. А наш торт "KYIV,NOT KIEV!" приготовлений за справжнім рецептом того київського торта, який придумали ще в СРСР, і він зовсім не схожий на той, що продається в супермаркетах. У нас натуральні креми, ми взагалі не використовуємо хімічні інгредієнти. Усі наші вироби можуть їсти діти.

АНІМАЦІЙНІ СТАНЦІЇ - ЦЕ СМАЧНЕ І ВИДОВИЩНЕ ШОУ

Якщо клієнт хоче здивувати своїх гостей, ми пропонуємо анімаційні станції в різних напрямках. Анімаційну кухню ми розробляємо для кожного клієнта індивідуально, виходячи з концепції події. Приклади таких станцій: салат-бар, карвінг-станція сирів чи хамону, бургер-станція, тепаньякі (спосіб приготування їжі та кулінарне шоу - традиція обсмажувати на розпеченій поверхні продукти перед гостями), WOK - анімація для поціновувачів здорового харчування, Street BBQ, десертна анімація. Це вже свого роду тренд в організації, особливо на заходах для дітей. Вони завжди в захваті, коли просто перед ними готують солодку вату, бельгійські вафлі чи тайське морозиво.

Vip Catering

У карантин продажі впали майже втричі, адже ми займаємося переважно масштабними заходами, а вони заборонені. Фудбоксамі ми, на жаль, не компенсуємо ці втрати. Водночас приватних заходів, закритих вечірок і навіть весіль усе одно багато.

Торговельну марку завжди краще одразу зареєструвати, бо, якщо хтось це зробить раніше, то тобі заборонять займатися певним напрямом і використовувати її. Зареєстрував - і можеш спокійно займатися улюбленою справою.