Віталій Черепов - наш клієнт і винахідник. Він створив горизонтальні шахи, вітрогенераторну магістраль і тактичну дошку для командних видів спорту. Віталій розповів нам про натхнення і про те, чому реєструє торговельну марку для кожного свого винаходу.

Мене, напевно, не можна назвати звичайною людиною. Я народився в Чорнобильській зоні, з дитинства був упертим і відстоював свої права у школі, а потім в армії. Я завжди мав і маю свою точку зору на події, що відбуваються, займав позицію здорового глузду і сміливо вступав у конфлікт із тими, хто вищий за статусом. У 2004 році під враженням від Помаранчевої революції я став писати вірші. А головне моє захоплення - це конструювання механізмів. Я завжди щось конструював. Це були прилади не для продажу, я робив їх для своєї зручності, безпеки або для вирішення проблеми - не важливо чиєї. Згодом люди почали звертати увагу на мої вироби, хвалити і захоплюватися ними. Тоді я почав аналізувати ринок, "перевернув" весь інтернет в сегментах, що мене цікавили, і виявив, що мої винаходи перевершують усі існуючі пропозиції з погляду функціональності, зручності, корисності і надійності.

Виталий Черепов

 

Я ЛЮБЛЮ КОНКУРУВАТИ І ПРОБУВАТИ НОВЕ

Кілька років тому я створив збірку, де представив 9 авторських ігор, серед яких горизонтальні шахи. Звичайні шахи розраховані на 64 клітини, а мої - на 68. Мої шахи не ламаються і не б'ються, бо прикріплені до дошки.

Виталий ЧереповВиталий Черепов

До шахів я написав історію "Дійсність з кресленнями". Збірку я переклав на російську, англійську та німецьку мови, запатентував і оформив авторські права на неї.

Виталий ЧереповВиталий Черепов

Пізніше я створив вітрогенераторну магістраль. Цей механізм використовує енергію вітру в такий спосіб, який ще ніхто не застосовував. З цією ідеєю я планую виходити на великі компанії і пропонувати їм цей глобальний проєкт.

Виталий Черепов

 

Я ХОЧУ ПРИНОСИТИ КОРИСТЬ СУСПІЛЬСТВУ

Є у мене й винаходи, якими вже активно користуються. Наприклад, тактична дошка для командних видів спорту, на створення якої мене надихнув тренер мого сина, заслужений майстер спорту СРСР Гусар Володимир Маркович. Він був захоплений винаходом і активно ним користувався, пояснюючи гравцям різні схеми, стратегії і тактики спортивних ігор.

Виталий Черепов

Дошку дуже складно зламати, а її деталі неможливо втратити: подібної дошки, яка була б настільки зручною у використанні, на даний момент не існує.

Виталий ЧереповВиталий Черепов

 

На жаль, смерть тренера призупинила наші плани вийти на світові спортивні бренди і створити свою дитячо-юнацьку спортивну школу, адже без нього у нас не було зв'язків і знайомств. 

На більшість винаходів мене надихає мій син.

Виталий Черепов

Так я створив м'яч з елементом кріплення, призначений для відпрацювання ударів, коли м'яч знаходиться не на землі, і багатофункціональний спортивний будівельний конструкторський освітньо-пізнавальний комплекс на базі шведської стінки. Усі креслення до механізму знаходяться в базі даних винаходів і також захищені авторськими правами, оскільки туди увійшло більше інтерпретацій креслень, ніж у патент.

Виталий ЧереповВиталий ЧереповВиталий Черепов

Крім того, я створив такий механізм як понтон специфічний - водний транспортний засіб, який приводиться в рух незвичним способом. Конструкція дозволяє йому залишатися на плаву в будь-якій стихійній ситуації.

Виталий Черепов

Зараз я перебуваю на етапі втілення своїх винаходів у життя. Я неодноразово звертався до представників влади, журналістів і телеканалів з пропозицією про співпрацю, але вони, на жаль, не виявляють зацікавленості і часто надто зарозумілі. Я хочу приносити користь своїй країні, але для цього мені потрібна допомога у просуванні. Я відкритий до співпраці в усіх напрямках: готовий почути проблему - і розробити інноваційне рішення. Також я пишу рекламні слогани для будь-яких продуктів і послуг.

У найближчому майбутньому я планую виходити на виробників, щоб просувати свої винаходи. Я реєструю торговельну марку для кожного свого винаходу, оскільки вкладаю в них душу і багато зусиль, і розраховую, що мої технологічні рішення стануть впізнаваними. Торговельна марка - це насамперед конкурентний продукт або послуги. Офіційне оформлення прав на них у будь-якому випадку необхідне і допоможе боротися за місце під сонцем в своєму сегменті.