Всесвітньо відома компанія Amazon отримала патент на винахід - маленький дрон (квадракоптер) для використання його співробітниками правоохоронних органів і цивільним населенням. Інформація про це розміщена на офіційному сайті патентного відомства США.

У самому патенті компанія дала опис винаходу і уточнила, як саме можуть використовуватися ці безпілотні літальні апарати. Кожен такий безпілотник буде обладнаний помічником, якого можна буде задати команди за допомогою голосу. Які саме команди і що саме буде виконувати дрон не уточнюється.

Запатентований дрон від Амазон

Так само передбачається, що запатентовані квадракоптери будуть поставлятися на озброєння поліції. Запатентовані апарати будуть укомплектовані бортовими камерами спостереження, що допоможе при переслідуванні злочинців і здійсненні патрулювання. Відзначається, що ці камери будуть мати більш широким кутом огляду, що дозволить відображати ширшу картинку. Зображення, що отримується зі стаціонарних камер, не може похвалитися таким кутом огляду.

Так само представники компанії припускають, що винахід зможе допомогти пожежникам при гасінні пожеж. За допомогою дрона можна буде здійснювати обльоти територій і палаючих будинків.

Амазон так само пропонує використовувати дрони і цивільним людям. Наприклад, для розуміння ситуацій на дорозі. За допомогою апарату водій зможе побачити, наскільки довга перед ним пробка і в разі необхідності змінити маршрут.

Безпілотні літальні апарати все щільніше входять в життя, як правоохоронних органів, так і цивільних. Вже сьогодні можна без проблем придбати дрон для зйомки відео і фото.

Всі подібні пристрої в обов'язковому порядку проходять процедуру патентування, це відмінний спосіб захистити продукт від зазіхань конкурентів. Так само патент дозволяє офіційно перепродувати або дозволять санкціонований випуск винаходів іншими компаніями.