Корпорація Apple отримала свіжий патент. Отримано він побут в патентному агентстві США.

На цей раз запатентовані навушники для спортсменів і всіх, хто є шанувальником активного відпочинку. Судячи з інформації, викладеної в документі, головна особливість цих навушників полягає в зборі та зберіганні інформації. Звичайно, робота йде з даними спортивної спрямованості.

Патент на навушники Епл

Це біометричні параметри людини, такі як температура тіла, частота серцебиття, навіть інтенсивність потовиділення. Також відслідковуватися можуть, наприклад, дальність пересування, швидкість, і інші показники фізичної активності. Зібрані дані власник гаджета зможе переглянути, коли йому це потрібно. Крім збору інформації, навушники підтримують управління за допомогою жестів.

Звичайно, пристрій передбачає поєднання з iPhone. Так що управляти «вушками» і вивчати дані про навантаження можна і через екран мобільного телефону.
Принцип конструкції навушників не буде в корені відрізнятися від звичних «затичок». Але кріпитися вони, швидше за все, будуть більш міцно так як розраховані саме на спортивну активність людини.

Запатентовані навушники будуть також виконувати звичайні функції подібних пристроїв - відтворення звуку, музики і т.д. З цього випливає, що за допомогою жестів власник зможе перемикати треки, регулювати гучність і міняти інші параметри відтворення. Залишається сподіватися на те, що сильно трясти для цього головою все ж не доведеться, і фахівці Apple все передбачили. В тому числі, продумали як таке управління має виглядати, наприклад, в громадському транспорті, на вулиці, в кафе і т.д.

навушники

Шанувальники технічних новинок вже встигли припустити, що такі навушники будуть логічним продовженням недавно розробленого фітнес-трекера. Трекер вбудовується в спортивне взуття від компанії Nike і для своєї роботи використовує спеціальну систему сенсорів. Використовуючи ці кросівки, людина може переглядати дані на своєму iOS-пристрої за рахунок сполучення.

Різниця між роботою розумних кросівок і навушників полягає в тому, що в останніх за все відповідає одиничний модуль.

Сьогодні ринок рясніє всілякими аксесуарами на кшталт розумних браслетів, годинників, інших фітнес-гаджетів. Немає ніякої гарантії, що спортивні навушники взагалі побачать світ. Однак як завжди, шанувальники продуктів Apple чекатимуть новин, так як цей патент дійсно заслуговує на увагу.