Компанія хонда світовий лідер у виробництві автомобілів і мототехніки, за свою історію виробник зареєстрував сотні патентів на винаходи , в цій статті ми хочемо розповісти про останні зареєстрованих нововведення компанії.

«Рентгенівське зір»

Кожен водій прагне бачити все на дорозі - автомобілі і пішоходи в «мертвих зонах», люди які раптово вибігають на дорогу, інші перешкоди. У зв'язку з особливістю людських очей цього зробити, на жаль неможливо, але компанія хонда в вересні 2016 року запатентувала кілька ідей, які допоможуть водієм.

Відповідно до їхніх патенту - автомобіль може бути обладнаний спеціальними датчиками і сенсорами, які будуть стежити за «мертвими зонами» і відображати зображення на спеціальному дисплеї в авто. Датчики завчасно сповістять водія про необхідність здійснити маневр, який допоможе уникнути ДТП.

Запатентована технологія "рентгенівського зору"

«11 ступінчаста роботизована коробка передач з трьома зчепленнями»

З розвитком технологій, передач в автомобілях ставати все більше, компанія хонда славно потрудилася над створенням унікальної коробки з трьома зчепленнями і 11 передачами. Автори цього патенту стверджують, що така кількість ступенів дозволить зробити перемикання швидкостей практично миттєвим і плавним, так само ця розробка зможе зменшити витрату такого дорого на сьогоднішній день палива.

Унікальна коробка передач з 11 ступенями

«Мотоінструктор»

Дуже цікава і унікальна розробка компанії для любителів мотоциклів. Ця розробка передбачає наявність в мотоциклі персонального цифрового інструктора по їзді. Цей «штучний інтелект» буде збирати статистику роботи великої кількості датчиків і сенсорів, встановлених на залізному коні, аналізувати їх і надавати інформацію водієві прямо на ходу. Помічник проаналізує акселерометр, гіроскоп, датчики кута повороту керма і нахилу мотоцикла, датчик швидкості і приймач GPS. Додатково запатентований помічник буде збирати, і аналізувати дані про майстерність наїзника.

Проаналізовані дані будуть відображатися на спеціальному екрані мотоцикла, а штучний інтелект прямо на ходу підкаже як краще поводитися пілотові.

мотоцикл Хонда

«Двигун з поршнями різної величини».

Звичайно, сьогодні вже всі вірять в майбутнє електрокарів і автомобілів, що працюють від водню, але фахівці компанії хонда не перестають вигадувати і патентувати нововведення для звичайних двигунах внутрішнього згоряння. Новий проект мотора від компанії, має на увазі використання поршнів різної висоти. На думку розробників, такий двигун зможе міняти свій обсяг прямо на ходу, відключаючи ті чи інші циліндри. У разі якщо автомобіль рухається стабільно, наприклад, на заміській трасі, будуть включені циліндри з меншими поршнями і відповідно з меншим об'ємом. Як тільки у водія буде необхідність «піддати газу», за роботу візьмуться більш об'ємні циліндри з довгими поршнями.

Патент на двигун з поршнями різної довжини

Створюючи нові винаходи, корисні моделі і промислові зразки потрібно обов'язково проходить процедуру патентування. Тільки отримання патенту дозволить стати Законним власником вашої ідеї.

отримати патент на винахід