Компанія запатентувала нові голографічні технології, які можуть застосовуватися в телевізорах. Вони дозволять насолоджуватися 3d графікою без застосування спеціальних окулярів.

Патент стосується телевізійних дисплеїв нового покоління, в яких будуть використовуватися голографічні технології. Проривом став саме той факт, що дивитися зображення і відео в форматі тривимірної реальності можна буде без окулярів зі спеціальними стеклами.

3д без окулярів

Перші 3d телевізори, з'явившись на ринку, не справили очікуваного фурору. Його користувачі не перебували в захваті, так як кожна з нових моделей вимагала застосування очок. Основна ідея нової розробки Samsung полягає саме у відсутності необхідності використання додаткових пристосувань.

Ідея перегляду 3D без окулярів не нова, багато компаній працюють над її реалізацією. Наприклад, компанія Apple також приділяла увагу цій темі в рамках проекту i3D. На прикладі iPad були показані можливості реалізації тривимірного зображення з використанням певних рухів пристрої та голови дивиться.

Новий телевізор від сумісного

Очевидно, що компанія Samsung старанно працює над тим, щоб наділити додатковими функціями звичайні телевізори. Голографічний екран - наступний крок після реалізації вже відомого 3d телевізора.

У заявці на отримання патенту детально описується недосконале пристрій 3d телевізорів, характерні проблеми у використанні такої техніки, недоліки методу бінокулярного паралакса, що утрудняє збільшення числа точок перегляду. Технологія, використовувана раніше, була невід'ємно пов'язана з почуттям втоми, так як глибина сприйняття картинки оком і мозком була різною.

Також в патентних документах є опис всіх деталей з поясненнями, опис компонентів, необхідних для роботи голографічного телевізора. У новому апараті може міститися особливий блок, що відслідковує погляд глядача і стежить за становищем зіниць.

Заявка на реєстрацію була подана в патентне відомство США в січні цього року, опублікована вона була тільки зараз.

Не всі запатентовані винаходи реалізуються на практиці. Тому з упевненістю стверджувати, що галографічний телевізор з'явиться в продажу, не можна. Якщо ж проект виявиться вдалим, користувачі зможуть придбати новий пристрій і насолоджуватися 3d без очок.