Компанія Apple завжди приділяє особливу увагу елементам, пов'язаних з якістю і можливостями зйомки в iPhone. Черговий патент, отриманий Apple, вказує на те, що робота над поліпшенням основний фотокамери смартфонів йде повним ходом. Основна особливість цього поліпшення полягає в тому, що на цей раз розміри корпусу пристрою не будуть збільшені.

Деякі з недавніх патентів на винаходи , отриманих компанією, вказують на ймовірні нові можливості її пристроїв. Наприклад, система оптичної стабілізації, запатентована Apple, допомагає робити знімки з сверхразрешеніем, поліпшеною передачею кольору і надзвичайно чутливою матрицею.

У патентному відомстві США зареєстровано ще дві нові заявки від Apple. Це цифрова камера зі светоразделітелем і мініатюрна камера зі сверхразрешеніем і системою декількох сенсорів.

Патент на камеру Епл

Перший патент стосується камери смартфона, в якій використовується той же принцип об'єктивів, що і в деяких компактних камерах. Це дзеркало, що відбиває світло під прямим кутом. Завдяки цьому CMOS-сенсор може бути розташований не паралельно, а перпендикулярно екрану. За рахунок цього можна істотно збільшити довжину об'єктива, використовувати об'єктив із змінною фокусною відстанню, або оптичний зум. Ця конструкція дозволить дзеркала брати участь в стабілізації зображення, тим самим підвищуючи компактність і ефективність камери.

Крім описаного вище, в патенті Apple присутня ще одне нововведення, що підвищує якість фотографій. Компанія планує використовувати кольороподіл, схожий з 3CCD.

У стандартних CMOS-матрицях використовується масив датчиків, покритих синім, зеленим і червоним світлофільтрами. Ці фільтри відсікають іншу інформацію, яку несе світловий потік. Особливі алгоритми перетворення інформації дозволяють отримувати в результаті кольорове зображення. Описуваний підхід погіршує точність передачі кольору, знижує чутливість. Кожен датчик здатний сприйняти за все від 30 до 50% інформації.

Нова камера

Apple же передбачає використовувати призму і три різних матриці, подібно до того, як це робиться в камерах 3CCD. Вступник світло розділяється на три потоки (синій, червоний, зелений) і чутливість при цьому підвищується в рази. Передача кольору стає попиксельной.

Ще один зареєстрований Apple патент дає зрозуміти, що нові пристрої від цієї компанії будуть мати можливість створювати фотознімки високої чіткості. При цьому збільшувати дозвіл матриці не доведеться. Документація містить більш досконалий механізм стабілізації.

Використання такої технології дозволяє створювати серії знімків, в яких кожен кадр робиться під іншим кутом, зі зміщенням щодо попереднього.

Отримані таким шляхом кадри можуть бути оброблені за особливою технологією і об'єднані в один цілісний знімок. У новій камері може бути збережено колишнє дозвіл матриці, і при цьому додана буде можливість створення НАДЧІТКЕ фото.

Вважається, що наступний смартфон від Apple отримає всі новітні розробки. Швидше за все це буде iPhone 8.