Сергій Сьомка – наш клієнт та засновник компанії Chipmotor, яка займається діагностикою автомобілів та професійним чіп тюнінгом. Сергій розповів про розвиток компанії та тренди в автомобілебудуванні.

Chipmotor

Я живу в Кривому Розі та займаюся діагностикою вже понад 10 років. Спочатку це були карбюратори, потім інжектори, а потім я зайнявся комп'ютерною діагностикою, тюнінгом та програмуванням. Згодом я вирішив відкрити СТО. За 10 років наша команда набула унікальних знань та навичок - від налаштування карбюраторних двигунів до програмування сучасних систем управління бензинових та дизельних двигунів. Це дозволяє нам вирішувати будь-які завдання клієнтів і завжди знаходити джерело проблеми автомобіля та вирішувати її.

Chipmotor займається професійною комплексною діагностикою систем керування двигунів, електронікою та механікою двигуна, бензиновими та газовими установками.

Ми робимо професійний чіп тюнинг всіх марок авто будь-якої складності:

  • збільшення потужності 10% – 35%;
  • зниження витрати палива до 10%;
  • встановлення та обслуговування ГБО;
  • програмне видалення каталізатора (Е-2);
  • видалення сажового фільтра (DPF);
  • видалення клапана ЕGR;
  • відключення системи Adblue, вихрових та впускних заслінок (TVA/VSA), системи вторинного повітря (SAP) тощо;
  • «прошивка» авто, на яких встановлений газ, для більш ефективної та довговічної роботи двигуна;
  • виготовлення прошивок на замовлення для СТО та чіп тюнерів;
  • фізичне видалення каталізатора, фільтра сажі і установка стронгера або резонатора індивідуально для кожного авто, в залежності від конструктивних особливостей.

Якщо клієнти не можуть приїхати до нас на СТО, ми пропонуємо надіслати нам блок для "прошивки" поштою. Багато клієнтів приходять до нас за рекомендаціями. Ми завжди даємо гарантію на свою роботу.

У нових машинах 60% вартості авто – це електроніка

Вектор розвитку автомобілебудування змінився: раніше робили двигуни більших обсягів, тому вони були дуже потужними і могли пройти мільйон кілометрів без ремонту. А зараз гостро постало питання про екологічність автомобілів. Тому мета конструкторів - при меншому обсязі двигуна видати більше потужності, тож вони роблять турбовані двигуни. Для цього системи керування двигуна потрібно точно розрахувати, тож електроніка в машинах стає дедалі складнішою.

Раніше виробники авто заробляли більше, а зараз на ринку висока конкуренція та багато дешевих технологій. Людей часто цікавить оригінальний дизайн, а не якість. А компанії намагаються відповідати тенденціям і грають вдовгу: здешевлюють машини, щоб вони частіше вимагали ремонту, і їхні власники зверталися до дилерських станцій, оплачуючи запчастини та обслуговування.

Ми стежимо за трендами та постійно навчаємось. На сторінці Chipmotor у Facebook та Instagram я описую цікаві випадки та автомобілі для чіп тюнінгу – це моє хобі.

Я вважаю, що якщо щось робиш – роби це добре. Свою роботу я хочу робити не просто добре, а найкраще. Тому мені важливо було зареєструвати торговельну марку: щоб нас сприймали не як звичайну СТО-гараж, а як серйозний професійний сервіс, який бере на себе відповідальність за зроблену роботу та якому можна довіряти. Завдяки реєстрації торговельної марки ми також отримали домен .ua та змогли запустити рекламу в Google.