Розкажіть про себе: хто ви за освітою, чим ви займалися до створення власних проектів?

Привіт, мене звуть Тетяна Белз . Зараз я проживаю в Києві, родом з Івано-Франківська, закінчила Прикарпатський університет, педагогічний факультет з хореографією.

Рік пропрацювала в школі, потім пішла в декретну відпустку, продовжувала займатися вдома з дітьми моїх друзів - готувати їх до вступу в перший клас. Після народження дочки захопилася фотомистецтвом і 10 років з захопленням займалася цією справою. Паралельно з цим мене завжди цікавили і інші професії: викладання основ хореографії, образотворчому мистецтво, основи дизайну, флористика, часто доводилося робити або переробляти макіяж і зачіски нареченим. Я сама постійно обмірковувала режисуру для лав-сторі, підбирала костюми, атрибутику і вишукувала незвичайні місця для зйомок. Також пам'ятаю період, коли зацікавилася секретами виноробства і професією сомельє. А ще мене захоплювали рідкісні для України професії, такі як: мистецтво оформлення вітрин, виготовлення ляльок з паперклею і інших матеріалів (одного разу, я навіть планувала оформляти різдвяні вітрини Галереї Лафайєт в Парижі). Я і зараз не проти це зробити, але хотілося б почати з Києва, адже у нас тепер теж є дуже хороший ЦУМ.

Тетяна Белз

Після народження другої дитини - синочка, я почала все частіше подорожувати, моїм улюбленим містом і справжньою пристрастю став Париж. Паралельно з фотографією, я почала писати сценарії вечірок, концертів, кабаре, балів, рекламних роликів і навіть фільмів, які майже не мали майбутнього в маленькому рідному місті, але я ніколи не зупинялася і робила спроби. Після переїзду до Києва, я різко припинила фотографувати і залишила в своєму житті тільки режисуру. Закінчила курси на одному з телеканалів і авторський курс Дар'ї Шаповалової "10 уроків fashion-індустрії", які дали мені багато нових чудових знайомств і напрямків для розвитку. Народження 3 дитини - знову перехідний етап і знову освоєння нової професії - по-перше: я придумала і стала дизайнером ювелірної прикраси - кулона, в якому є парфум всередині; по-друге, стала засновницею лінії власних парфумів. Може здатися, що я постійно в якомусь пошуку - Так, це робить щасливою мене і людей, які поруч зі мною. А ще, це все сходинки до моєї найзаповітнішу мрії ... але про це пізніше.

Розкажіть про вашу ідею, про проект. Як він з'явився, що віщувало цього?

Мій проект виник з власної потреби, я, як і багато хто з вас, люблю подорожувати, а ще більше ділитися своїми враженнями про країни, міста, людей, культурі, мистецтві, національних і гастрономічні відмінності. Завжди купую подарунки з різних країн, а ось порадити своїм друзям -іноземця, що ж привезти з України я ніколи конкретно не могла ... Хотілося б, щось таке, що найбільш яскраво розповість про нашу культуру, традиції, смаки, сподобається і жінкам, і чоловікам, а також дітям; буде функціональним, красивим, а головне-українським! Тому, ось що я придумала: красиву двоповерхову коробочку з приданим, що містить в собі українські скарби: образотворче мистецтво, музику, поезію, парфумерію і кондитерське мистецтво (шоколад). Все це для того, щоб залучити всі рецептори для повного відтворення нашої землі для тих хто її не бачив або, навпаки, для тих, хто захоплений і закоханий в Україну. Для оформлення коробочки я планую залучати кращих, художників, музикантів, поетів, графічних дизайнерів, кожен раз інших, для популяризації їх у всьому світі. На першому поверсі будуть цукерки ручної роботи зі смаками фруктів, овочів, ягід і трав, що ростуть на нашій землі. На другому поверсі коробочки будуть флакончики з нишевой парфумерією під моїм брендом TBelz, створені під впливом запахів і ароматів природи з усіх куточків України; флешка з музикою, піснями, а також невелика книжечка з українською поезією. І все це буде супроводжуватися красивим дизайном естетичним художнім оформленням її зовні і всередині, людьми, які мають дивовижний талант! На сьогоднішній день проект вийшов майже на фінішну пряму: визначено, яка буде поезія, музика, хто дизайнери, художники, хто шоколатьє, який парфум буде всередині, готовий сценарій для відеореклами. Це все було готово ще три місяці тому, основна причина, чому проект ще не реалізований, це сама коробочка. Я зверталася до шести відомим виробникам, але мені або відмовляли, або не справлялися із завданням або вартість була дуже високою.

Тетяна Белз на презентації кулона

У вас є основний бренд «TBelz» і всі ваші проекти включають його в своєму назву, вірно?

Так, бренд «TBelz» з'явився тоді, коли з'явилася прикраса-амулет з парфумами всередині - Mola Mola "Passion sous la Coupole" (Пристрасть під куполом), який надає силу і енергію взаємної любові для продовження роду. Придумала я його, як ексклюзивний цінний подарунок на заручини, замість обручки. У ньому десятки символів, спрямованих на захист сім'ї, любові, материнства: ось як добре сказано про цю підвісці:

«Ще мить, і, затамувавши подих, все це відчує щаслива володарка кулона, примірявши на себе чарівний аромат, що доноситься з-під мініатюрної копії купола, який пильно охороняється веселими химерами і який, містичним чином, перенесе її у весняний Париж, де в густому , як кисіль, повітрі витають Шагаловськіе образи в барвистих емаль і новаторських техніках ювелірної майстерності. І пристрасна пара, і риби, і зірки, і срібний місяць і ... Сонце, зігріє всіх нестримним теплом, і донесе сяйво до самого серця ... А чарівна Mola Мola тим часом, зробить все для того, щоб на золотистому волоссі тендітної дівчата виблискували срібні ікринки, які стануть символом і початком великого чуда - нової Життя »

Унікальний кулон з духами від Тетяни Белз

Розкажіть про назву «Kisses from ... by TBelz», чому ви вибрали саме його?

Це назва прийшла мені в голову відразу, адже все, що знаходиться всередині коробочки зроблено з величезною любов'ю, людьми, які є кращими, найталановитішими представниками нашої країни. Перша партія коробочок буде називатися «Kisses from Ukraine ... by TBelz». Можливо, з часом буде from Lviv, Ivano-Frankivsk ... потім і міста, які мені подобаються за межами України доберуся: "Bisous de Paris" також прекрасно звучить.

Скільки людей працювало над цим проектом?

Над дизайном коробочки працював я - Тетяна Белз; графічний дизайнер, ілюстратор - Ірина Зеленко; ілюстратор - Анна Гаврилюк. Художники Ольга Адам, яка взяла участь в створенні першого в світі анімаційного повнометражного художнього фільму «Ван Гог. З любов'ю, Вінсент ». Для роботи над фільмом протягом п'яти років було задіяно 120 художників світу, в тому числі група з 13 художників з України, до якої увійшла і Ольга. А також художниця Надія Дойчева - Бут, яка стала однією з переможців міжнародного конкурсу ілюстрації IJungle Illustration Awards-2017. Музика -Євген Хмара - український композитор, піаніст - віртуоз, володар Голлівудської премії імпровізаторів, а в 2017 році - отримав міжнародне звання Yamaha Artist! Поезія Леся Мудрак - письменниця, філолог, перекладач, критик, володарка першої премії Всесвітнього фестивалю поезії «Ditët e Naimit» (2013) за еротичну поезію і ще сотні інших нагород. Сергій Жадан - український поет, прозаїк, перекладач, громадський діяч. Автор романів «Депеш Мод», «Ворошиловград», «Месопотамія», поетичних збірок «Цитатник», «Ефіопія» та інші. Цих поетів варто один раз послухати, і вони назавжди залишаються в серці. Над духами Mola Mola - працювали: Я, парфумер Богдан Зубченко і дизайнер Олексій Обертинский. І найсмачніша частина коробки - цукерки від шоколатьє Інеси Біназон, вони настільки смачні, що не захочеться більше пробувати ніяких інших солодощів. З усіма цими людьми мене познайомили і в усьому допомагають мої подруги Марина Статкевич і Маргарита Січкар!

Тетяна Белз та її авторський парфум Mola Mola «Passion sous la Coupole»

Чи є на ринку продукт схожий на ваш або це буде унікальна пропозиція?

На ринку України, так і інших держав я не зустрічала саме такого продукту, тому сподіваюся, що він стане знахідкою для мільйонів і щастям для тих, кому ці поцілунки будуть подаровані. Мої новаторські знахідки та ідеї все засновані на любові.

Чому ви вирішили зареєструвати торгову марку, що вплинуло на таке рішення?

Після того як пройдено такий не легкий шлях, вкладено стільки праці, знань і таланту, причому багатьох людей, то мені відразу захотілося захистити наші права від недобросовісних конкурентів. Я вирішила зареєструвати торгову марку , яка стане гарантією надійності. А для того щоб не витрачати час, так як у мене його не так багато з трьома дітьми я вирішила це зробити, не виходячи з дому. Я чула від подруг, що існує мобільний додаток, який реєструє і перевіряє торгову марку онлайн. Коли почала шукати - одразу натрапила на IdeaBox і почала реєструвати: подача заявки зайняла не більше 5 хв, все доступно, без юристів і паперів. Мені подзвонили і порадили деякі невеликі корективи в назві. За тиждень вислали документ про відсутність ризику відмови, перевірений фахівцем. Все легко і просто, а головне дуже зручно, недорого і швидко!

Детальніше про кулоні і духів можна дізнатися на сайті molamola.com.ua або instagram: tbelz_ .