Відомий і популярний бренд це запорука успіху будь-якого бізнесу. Що може бути краще, якщо ваші клієнти при виборі певного товару навіть не замислюються над вибором, а відразу обирають саме ваш товар або послугу. Як же досягти такої популярності бренду і зробити впізнаваною торгову марку, ми розповімо в цій статті.

Популярний бренд це

  1. Впізнаваність бренду. Здатність людини визначати і впізнавати вашу продукцію серед інших схожих, за характерними і відмінними рисами.
  2. Запам'ятовуваність товару. Людина при потребі купити той чи інший товар або послугу згадує саме вашу торговельну марку.

Популярні бренди

Просування бренду це

Крок 1: Розвідка цільової аудиторії і вивчення ринку.

«Озброєний - означає, обізнаний», це прислів'я відмінно підходить до першого кроку на шляху підвищення впізнаваності бренду. Нам необхідно чітко розуміти, хто ваші потенційні клієнти. Чого вони чекають від товару або послуги, чим саме можна залучити й утримати клієнта, які конкурентні переваги реалізувати.

Так само необхідно вивчити конкурентів. Якщо ваш товар або послуга популярна - вивчення пропозицій конкурентів невід'ємна процедура. Отримана інформація допоможе перевершити конкурентів.

Крок 2: Реклама і цілі проведення кампанії.

Перед запуском рекламної кампанії необхідно чітко визначити цілі, наприклад:

  • Підвищити лояльність до торгової марки;
  • Розширити цільову аудиторію;
  • Збільшити продажі;
  • Створити позитивний імідж бренду;

Конкретні цілі допоможуть краще спланувати проведення кампанії і оцінити ефект від неї.

Шляхи просування бренду

Використання сувенірної продукції. Цей спосіб є одним з найпопулярніших прийомів для впізнаваності бренду. Якщо нанести логотип або торгову марку на речі які використовуються щодня (поліетиленові пакети, сумки, календарі, щоденники, інше) то користувач буде проти волі пам'ятати про ваш бренд.

Сувенірна продукція

Реклама. Розміщення реклами із зображенням вашої торгової марки на біл бордах, в громадському транспорті, показ рекламних роликів на телебаченні або голосова реклама на радіо - відмінний спосіб привернути увагу клієнта і тримати «на слуху» бренд.

реклама

Виставки і конференції. Беручи участь в тематичних виставках і конференціях, ви зможете краще показати ваші конкурентні переваги, продемонструвати товар або розповісти про послугу. У цьому способі просування бренду добре, те, що ви охоплюєте конкретну цільову аудиторію, по темі виставки. Для досягнення більшого ефекту потрібна хороша підготовка: друковані матеріали, підготовлені фахівці, красивий стенд.

Виставки

Кожна торгова марка може стати брендом. Для цього потрібно докласти чимало зусиль, але повірте впізнаваний/популярний бренд це велика частина успішного бізнесу. Перший крок на шляху до популярного бренду це перевірка позначення. Перевірте ваше назва безкоштовно прямо зараз: