Кожен, хто збирається зареєструвати ТМ перш за все повинен перевірити торговельну марку , адже якщо обрана марка вже зареєстрована, шансів отримати свідоцтво, немає.

Як перевірити торговельну марку онлайн і безкоштовно?

Почнемо з того, що в Україні свідоцтва на знак для товарів і послуг видаються державним підприємством - Українським інститутом інтелектуальної власності. Саме ця держустанова є хранителем і розпорядником бази торгових марок. Відзначимо, що абсолютно кожна людина, яка має доступ в інтернет, може абсолютно безкоштовно перевірити торговельну марку онлайн.

перевірити то

Важливий момент: Перевірити можна тільки зареєстровану торгову марку. Що це означає?

Процедура отримання торгової марки складається з декількох етапів. Щоб не заглиблюється в подробиці, розділимо їх умовно на два:

  1. Подача заявки на реєстрацію марки.
  2. Безпосередня реєстрація марки та отримання свідоцтва.

Детальніше по кожному з цих етапів:

Перший етап має на увазі складання, заяви про бажання отримати ТМ. Заява включає в себе таку інформацію:

  • Позначення ТМ (текст, графіка або текст + графіка)
  • Класи для реєстрації (кожен клас передбачає конкретну діяльність)

Другий етап настає через час, вже тоді коли винесено рішення про отримання ТМ.

Що покаже безкоштовна перевірка торговельної марки?

Безкоштовний пошук показує і Заявки, які знаходяться в процесі розгляду відомством. Однак, мова йде тільки про ті Заявки, які вже опубліковані в електронному реєстру, а це значить Заявник вже оплатив збори за подачу і відомство встановило дату подачі Заявки. Безкоштовний запит не знайде «свіжі» Заявки, які тільки подані і Заявки, за якими збори за подачу ще не оплачені. Таким чином, при такій перевірці ми можемо не побачити подані Заявки за значний інтервал часу: це може бути кілька місяців. Така похибка може призвести до спотворення результатів пошуку і зовсім до неправильних висновків.

Ви можете провести попередню, безкоштовну перевірку позначення скориставшись цією формою:

Як уникнути відмови в реєстрації, і яку перевірку торгової марки використовувати.

Бачити вже подані заявки на торговельні марки, в безкоштовному режимі, на жаль не можна. Отримати доступ до бази поданих заявок на реєстрацію торгової марки можуть тільки патентні повірені. Ця послуга платна, але повірте дешевше заплатити за пошук по базі, ніж отримати відмову в реєстрації марки.